Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Αποφυλακίζεται ο πρώην αντιπρύτανης του Παντείου, Καθηγητής Ιστορίας, Κων/νος Παπαθανασόπουλος



Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση του πρώην αντιπρύτανη του Παντείου, Κωνσταντίνου Παπαθανασόπουλου, ο...

οποίος επικαλέστηκε σοβαρούς λόγους υγείας, και ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής που του είχε επιβληθεί, άδικα, για την εμπλοκή του στην υπόθεση κακοδιαχείρισης στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.
Ο Κώνσταντίνος Παπαθανασόπουλος τον Ιούνιο του 2012 είχε οδηγηθεί στην φυλακή για να εκτίσει την ποινή του μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 14 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, που είχε εκδικάσει σε δεύτερο βαθμο την υπόθεση της διασπάθισης κονδυλίων, περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ από το Πάντειο Πανεπιστήμιο την περίοδο 1992-1998, αν και η Εισαγγελέας της έδρας είχε υποβάλει απαλλακτική πρόταση.
Ο πρώην αντιπρύτανης του Παντείου, επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας, που αποδεικνύονταν από πληθώρα ιατρικών βεβαιώσεων, αλλά και από την ίδια την φυσική του παρουσία, ζήτησε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του και η αίτησή του εκδικάστηκε την Τετάρτη στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτή ομόφωνα την αίτησή του.
Ο εισαγγελέας της έδρας, Γρηγόρης Πεπόνης, αναγνώρισε το σοβαρό πρόβλημα υγείας του κατηγορουμένου. Ωστόσο, ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος αναστολής της ποινής του, εκφράζοντας την άποψη ότι το πρόβλημα υγείας του δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα εκτός φυλακής, καθώς το οικογενειακό περιβάλλον του κατηγορουμένου δε διαθέτει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. 
Το δικαστήριο, τελικά, αναγνωρίζοντας τους σοβαρούς λόγους υγείας, που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του, έκανε δεκτή την αίτηση και διέταξε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να κριθεί η αίτηση αναίρεσης του κατηγορουμένου από τον Άρειο Πάγο, χωρίς μάλιστα την επιβολή περιοριστικών όρων.
Στη σύνθεση του δικαστηρίου συμμετείχαν οι δικαστικοί λειτουργοί:
Αν. Ποταμιάνος, Αικ. Νομικού, Αν. Παπαδημητρίου, Ελ. Τσιρακίδου, Ασημ. Υφαντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Must red-read

Ακαταδίωκτο δημοσίων υπαλλήλων και μελών Δικηγορικών Συλλόγων

  27/2023 ΑΠ (Α` ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣ) Αστικώς ανεύθυνο δημοσίων υπαλλήλων. Περιλαμβάνει και την ευθύνη αυτών από προσβολές της προσωπικότ...